Dnes začíná zasedání synodu Českobratrské církve evangelické

30. května 2013

Dnes začíná v Praze zasedání synodu Českobratrské církve evangelické. 3. zasedání již 33. synodu zahájí slavnostní bohoslužby ve sboru v Praze – Vinohradech (Korunní 60) od 18:30 hodin.

Dnes začíná zasedání synodu Českobratrské církve evangelické
30. května 2013 - Dnes začíná zasedání synodu Českobratrské církve evangelické

Slavnostních bohoslužeb se zúčastní Petr Grulich, tajemník Rady Církve bratrské, Tomáš Butta, patriarcha Církve československá husitské, Marián Čop, superintendent Evangelické církve augsburského vyznání v České republice a Adam Cieślar, kurátor Slezské církve evangelické a.v. Na zahájení synodu byl také pozván předseda vlády ČR Petr Nečas a ministryně kultury Alena Hanáková, kteří se z pracovních důvodů omluvili.

Zahajovacích bohoslužeb i synodu se budou účastnit také zahraniční hosté ekumenické obce ze Slovenska, Polska, Chorvatska, Skotska, Francie, Itálie, USA a Koreje.

Při bohoslužbách zazní pozdravy hostů a budou představeni nově ordinovaní členové církve. Sbírka vykonaná na závěr bohoslužeb bude věnována na náklady spojené s oslavami 400. výročí posledního předbělohorského vydání Bible kralické, které se uskuteční ve dnech 13. – 15. září 2013 v Kralicích nad Oslavou (více na www.nase-reformace.cz).

TN