Příprava nového Evangelického zpěvníku

31. května 2013

Předcházející zasedání synodu daly pokyn k přípravě nového zpěvníku, ale je třeba schválit podobu nového zpěvníku a jeho financování.

Příprava nového Evangelického zpěvníku
31. května 2013 - Příprava nového Evangelického zpěvníku

V debatě se ukázalo, že otázka financování je předčasná, právě kvůli tomu, že není jasné, v jaké podobě bude zpěvník schválen.

O. Titěra, člen komise pro tvorbu nového zpěvníku informuje, že již nyní je možné sledovat obsah připravovaného zpěvníku na webových stránkách http://novyzpevnik.evangnet.cz/. Církev by se sama měla více zajímat o podobu zpěvníku.

Vedoucí tajemník Ústřední církevní kanceláře odmítl, že by synodní rada nesplnila zadání synodu, protože tvorba zpěvníku je v procesu a synodu bylo předloženo vše, co je k dispozici.

Ladislav Moravetz doplňuje, že nový zpěvník navazuje na stávající zpěvník a nebude tedy něčím zcela novým. Snaží se také o žánrové rozšíření.

Jiří Gruber připomíná, že se zpěvník bude týkat každého člena církve, který z něj bude zpívat a jeho příprava se tedy netýká pouze odborníků a debata o zpěvníků musí být širší.

Synod vzal na vědomí průběžnou informaci o přípravách zpěvníku a vyvíjet všechny potřebné kroky k jeho vydání v původně plánovaném termínu.

TN