Zahraniční hosté synodu

19. května 2017

Letošního zasedání synodu se účastní zahraniční hosté z německy mluvících zemí. Markus Schaefer, církevní rada pro ekumenické vztahy z Porýnské evangelické církve, Dieter Weber, farář Evangelické církve ve Falci, Justus Werdin z Evangelické církve Berlin-Brandenburg-Slezská Horní Lužice, Lars Müller-Marienburg, superintendent Evangelické církve a. v. v Rakousku, Benigna Carstens, členka církevního vedení Evangelické Jednoty bratrské a Friedemann Oehme, vrchní církevní rada a referent pro ekumenické vztahy Evangelické luterské církve Saska.

Zahraniční hosté synodu
19. května 2017 - Zahraniční hosté synodu

Na začátku pátečního jednání pozdravil synodály Friedemann Oehme. S partnerskými církvemi, kterých je v německy i anglicky mluvícím světovém prostoru přes dvacet, udržuje ČCE čilé ekumenické vztahy. S blízkými sousedy, jako je Saská evangelická církev, zejména. Letos jsou možnosti kontaktů rozšířeny o účast na Kirchntagu v Berlíně a Wittenbergu, který začne za týden.

Zahraniční přátelé mají kromě přítomnosti na jednání synodu zvláštní program. Budou mít možnost poznat krásy Prahy, navštíví centrum Žižkostel, setkají se k rozhovoru s farářem pro menšiny Mikulášem Vymětalem a večer navštíví varhanní koncert v bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě.